Lindströms vej til at blive tegner er kringlet. Efter skolen ernærede han sig igennem mange år med forskellige jobs. Jord- og beton arbejder, chauffør, fabriksarbejder m.m. En dag blev han så træt af sine forskellige jobs, at han sagde til sin kone: “Aldrig mere stempelure”, og så begyndte han at studere. Han var tæt på at blive gymnasielærer, men begyndte i stedet på en forskeruddannelse i litteraturvidenskab.

I 1993 var han færdig med at skrive sin doktorafhandling: “Skrattet åt världen i litteraturen”, og tog sin doktor-
disputats samme år, men doktorgraden blev aldrig brugt, fordi han straks efter tog de indledende skridt til at opfylde en barndomsdrøm: at blive vittigheds- og satiretegner.

Heldigt for de af os, der sætter pris på et godt grin.

Hans Lindström døde i januar 2021, 71 år gammel.For første gang i Danmark er der udkommet et udvalg af tegninger af den meget morsomme og kontroversielle svenske vittigheds- og satiretegner Hans Lindström.
Han har gennem de seneste 10-15 år slået sit navn fast som en af de sjoveste, groveste, platteste, politisk satiriske og samtidig sært poetiske tegnere i Sverige.
Hans streg er særdeles kendt i Sverige, hvor han jævnligt har tegninger i en lang række aviser og blade, lige fra Dagens Nyheter til blade for sygehuslæger og om hundesport.
Blandt vort broderfolk på den anden side af broen, er han enten elsket eller hadet. Lindström er ikke for de gennemsnitlige.
I Danmark er han stort set ukendt, og det forsøger vi at råde bod på med denne udgivelse, som er kommet i stand på foranledning af tegneren, oversætteren og tilrettelæggeren, Jesper Deleuran i samarbejde med forlaget politisk revy og ikke mindst Lindström selv.Bogen er udkommet på forlaget politisk revy 27. maj 2005. 144 sider. Pris kr. 198.
Udvalgt, oversat, tekstet og tilrettelagt af Jesper Deleuran.
Bogen kan købes hos boghandlere og tegneseriebutikker over hele landet.


For yderligere oplysninger kan man kontakte forlaget på tlf. 33 91 41 41 eller oversætteren på tlf. 35 37 38 09Man kan se prøver på tegningerne her: http://www.jesperdeleuran.dk/Pages/Lindstroem.html